A fennmaradó, a társaság várakozásai szerint közel 637 millió forintos vételárrész legkésőbb 2012. januárjában folyik be a PannErgy-hez.

A tranzakcióval - amellyel a cég értékesítette utolsó jelentős, geotermiához nem kapcsolódó vagyonelemét - a korábbiakban meghirdetetteknek megfelelően a geotermikus stratégia tőkeigényét fogják szolgálni, amelyet vissza nem térítendő EU-s támogatások és banki finanszírozás egészít ki.

A társaság számításai szerint a legfontosabb jelenlegi projekt, a miskolci beruházás önállóan képes lesz szinte teljes egészében pótolni a korábban műanyagiparból származó EBITDA-termelő képességet.

A Pannunion részvények értékesítésével a PannErgy Nyrt. 1,5 milliárd forintot meghaladó IFRS szerinti konszolidált pénzügyi eredményt realizál majd, amelynek pontos értéke várhatóan a harmadik negyedéves konszolidáció során véglegesül. Az összeg után a közlemény szerint a felhalmozódott negatív társasági adóalap folytán számottevő adófizetési kötelezettség várhatóan nem keletkezik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!