A forint a reggeli órákban még erőt mutatott, 270,20-on járt egy euró, köszönhetően a pozitív globális hangulatnak, a Mubarak lemondása utáni fellélegzésnek.

Mostanra azonban beborult az ég a feltörekvő piacok felett, amit jól jelez az euró/dollár mozgása: a devizapár 1,3450-ig esett a reggeli 1,3550-es szintről, márpedig a feltörekvő piacoknak nem szokott jót tenni a dollár erősödése.

Alighanem ennek köszönhető, hogy a forint 272,25-ig gyengült az euróval szemben dél előtt néhány perccel, a svájci frank pedig 208-ig jött föl a reggeli 205-ös szintről.

A tőzsdén is esnek az árak napon belül, a reggel még az 5800 forintot ostromló OTP már 5700 forint alatt jár.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!