Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az eurót 19 óra tájban 310,80 forinton jegyezték a kora reggeli 309,96 forinttal szemben. A dollár 262,00 forintról 266,02 forintra erősödött, a frank árfolyama pedig 265,06 forintról 266,97 forintra emelkedett.

A devizatőzsdéket egész nap az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntő ülése mozgatta. Délelőtt a régiós devizák erősen gyengültek, mert a devizatőzsdéken attól tartottak, hogy az EKB drasztikusan leépíti kötvényvásárlási programját, közvetve megcsapolva így a közép-kelet-európai eszközökre fordítható szabad pénzeket is.

Az euró 311,49 forintig erősödött, majd korrekció kezdődött, miután bejelentették, hogy a bank csak fokozatosan és óvatosan szigorítja a monetáris politikát, de a forint nem nyerte vissza a reggel óta elszenvedett árfolyamveszteséget.

A régiós devizák a forintéhoz hasonló pályát futottak be. A cseh korona 0,17 százalékkal, a lengyel zloty pedig 0,34 százalékkal gyengült az euróval szemben.

Az euró estére 1,1675 dollárra gyengült a kora reggeli 1,1825 dollárról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!