Begyújtották a Mol-rakétát

A reggeli bejelentés hatására emelkedésnek indult a Mol árfolyama a Budapesti Értéktőzsdén, de az OTP is segíti a BUX emelkedését.
NAPI, 2012. július 19. csütörtök, 10:37
Fotó: Napi.hu

Optimista hangulatban indult a kereskedés csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén, a BUX index fél tizenegykor már közel egyszázalékos emelkedést mutatott, s 17 495 ponton járt. Az emelkedést a reggeli bejelentés hatására megtáltosodó Mol részvények vezetik, az olajipari papírt a szokásosnál magasabb forgalom mellett közel 2 százalékkal küldték feljebb az eladók, jelenleg 17 135 forinton jár a jegyzés. Az OTP egyszázalékos drágulásnál tart 3502 forinton, a Richter 0,3 százalékkal emelkedik, 37 100 forintig. A Magyar Telekomtól viszont egyelőre csak egy 440 forinton történő stagnálásra futotta.

Megtalálták az eladók az Állami Nyomda és az E-Star papírjait is, mindkét részvény 3 százalékot meghaladó mértékben esik, előbbi 603, utóbbi 400 forintra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK