A részvénypiac forgalma 8,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a stagnáló Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest - írja az MTI.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője elmondta, hogy negatív nemzetközi befektetői hangulat mellett zajlott a kereskedés. Ez részben a Donald Trump amerikai elnök ellen kedden indított lemondatási eljárásnak, illetve az amerikai elnök nyilatkozatának tulajdonítható, aki az ENSZ-ben elhangzott beszédében ismét támadta Kínát. Ez a Kínával októberre tervezett magasabb szintű egyeztetés előtt nem túl jó előjel - tette hozzá.

A hazai részvénypiac is csökkent. A vezető papírok közül a Mol és az OTP esett nagyobbat. A forint visszaadott a keddi kamatdöntő ülést követő erősödésből, ismét gyengül az euróval és a dollárral szemben. A nemzetközi tőzsdéken és devizapiacokon alapvetően kockázatkerülést lehet látni, ami a következő napokban is fennmaradhat, inkább lefelé tartó részvényárfolyamok lehetnek - mondta a szenior elemző.

A Mol árfolyama 24 forinttal, 0,81 százalékkal 2952 forintra csökkent, 1,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 120 forinttal, 0,95 százalékkal 12 510 forintra esett, forgalmuk 4,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 435 forintot ért, forgalma 286,6 millió forint volt.

A Richter-papírok 15 forinttal, 0,30 százalékkal 5035 forintra gyengültek, forgalmuk 1,6 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4276,62 ponton zárt szerdán, ez 19,66 pontos, 0,46 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!