Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A BUX így végül közel fél százalékos plusszal 22 484 ponton búcsúztatta a hétfői kereskedést. A forgalom mindazonáltal igen gyérnek volt mondható, alig haladta meg a 9 milliárd forintot.

Hiába a Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) által szigorúbb tőkekövetelményekre vonatkozó előírások szorgalmazása, az amerikai bankpapírok szárnyalása átragadt Budapestre is. A vezető papírok közül ugyanis az OTP teljesített a legjobban, csaknem 2 százalékkal 5730 forintra javítva, ezzel csekély 5 forinttal zárt napi tetőpontja alatt.

A Magyar Telekom is szépen muzsikált, annak ellenére, hogy a társaság 11,7 milliárdos céltartalék megképzéséről számolt be. Részvényeinek árfolyama fél százalékkal 584 forintra erősödött.

Az ellenpólust a Richter papírjai képezték, amelyek az egészségügyi salátatörvény zárószavazásának napján 0,55 százalékkal 36 200 forintra gyengültek. Szektortársa, az Egis árfolyama ellenben úgy tűnik teljesen bebetonozódott 19 700 forinton. A jegyzés ugyanis csütörtök óta nem bír kirobbanni erről a szintről.

A Mol is gyenge oldalát mutatta, 0,4 százalékkal lejjebb kerülve 21 305 forinton zárt, bár a nap során 21 150 forintig is leszúrt az árfolyam.

A kisebb papírok közül a nyertesek közé iratkozhatott fel az egyaránt 2 százalék körüli mértékben erősödő CIG Pannónia és a Rába. A biztosító részvényei 899, míg a járműipari társaság papírjai 800 forintra javítottak. A Synergon árfolyama ellenben 7 százalékot meghaladó eséssel 288 forintra olvadt.

A Visonka papírjai tőzsdei pályafutásuk negyedik napján is kitettek magukért, egy egydarabos kötéssel sikerült - ezúttal felfelé - kiakasztani az árfolyamot, így a 20 százalékos emelkedés 960 forintos záróárat takart.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!