A Dow Jones ipari átlagmutatója 0,2, az S&P 500 index 0,5, a Nasdaq pedig 0,6 százallkos mínuszban fejezte be a napot.

A nyitásban még fölfelé indultak a mutatók, miután a Federal Reserve előző esti kommentjének vélhetően a pozitív értelmezései uralták a hangulatot.

Ugyanakkor a szerdai hírek hűtötték a vételi kedvet; mind az európai ipari és hangulati adatok, mind az amerikai lakáspiaci mutató inkább az eladói szándékokat támogatták.

A szektorok között a pénzügyi és a technológiai társaságok részvényei jelentősen alulteljesítették az átlagot.

Az osztalékemelési tervekről beszámoló Microsoft mellett a várakozásoktól elmaradó eredményeket és kilátásokat publikáló Adobe is veszített árfolyamából, viszont a RIM drágult, miután a WSJ azt írta, a társaság a jövő héten mutathatja be az iPad riválisát.

Az árupiacon az arany jegyzése 1290 dollár fölé emelkedett, az olaj viszont olcsóbb lett; ahogyan a dollár is jelentősen veszített erejéből a legtöbb gyakran kereskedett devizával szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!