Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A BÉT irányadó indexe szerdai záróértéke közelében, 20 621,53 ponton végzett csürtökön miután a kereskedés második felére elveszett a lendület a pesti parketten. A negatív hangulatot csak fokozta az Egyesült Államokból érkező kedvezőtlen munkaerőpiaci adat, amely az állástalanok számának vártnál nagyobb arányú növekedéséről számolt be február második hetében.

A Wall Streeten közel két százalékos veszteségeket regisztráltak nyitás után, a kockázatkerülés Budapestre is átgyűrűzött, ám zárásra egy lengyel és egy cseh alapkezelő hathatós közreműködésével visszarántották az indexet.


A Mol több mint 2 százalékos drágulás után 17 350 forintot ért a kereskedés végén, ezzel a legjobban teljesítő blue chip volt csütörtökön, s az egyetlen, amely napi csúcsán zárt.


Az OTP 0,5 százékot csökkent, s így 5375 forinton zárt, ám ennél jóval olcsóbban, 5245 forinton is cserélt gazdát nem sokkal a kereskedés vége előtt. A bankrészvény iránti érdeklődés az utolsó órában lángolt fel, s így több mint 10 milliárd forint érékben cserélt gazdát.


A második legkeresettebb papír a BÉT-en a Magyar Telekom volt, amelyre közel 4 milliárd forint értékben érkezett kötés. A távközlési részvény a kereskedés nagy részén a negatív tartományban oldalozott, majd az amerikai makroadatot követő eladási hullámban a trend ellenében 694 forintig tört ki, hogy az utolsó percekben újra leértékelődjön. A Telekom papírok végül 682 forinton, 0,6 százalékos mínuszban érkezett az utolsó kötés.


A Richter 1,4 százalékkal értékelődött le, míg szektortársa, az Egis 0,3 százalékkal drágult. A nagyobbik gyógyszerpapír így 39 325 forintot, az Egis pedig 18 700 forintot ért a nap végén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!