Beindult a forintgyengülés

Az euró jegyzése a reggeli 280 forintos szintről 283 forint közelébe emelkedett csütörtök koradélután.
NAPI, 2010. június 24. csütörtök, 13:18
Fotó:

Az euró/forint keresztárfolyama délután egy órakor 282,80-on állt, ám ennél magasabban, 282,90 forinton is megfordult már a közös deviza jegyzése. A hazai deviza 1 százalékot gyengült a szerdai záró, illetve a csütörtöki nyitószintekhez képest az euróval szemben.

A dollárért 230,10 forintot kértek a nemzetközi piacon, a svájci frank 208,40 forintot ért. A zöldhasúval szemben a forint több mint 1,2 százalékot gyengült, annak ellenére, hogy az euró 0,2 százalékot javított dollárral szembeni pozícióin.

Nem a forint az egyetlen deviza a térségben amelyik gyengült az euróval szemben. A zloty 0,8 százalékot veszített a közös devizával szembeni értékéből, a korona 0,1 százalékkal ér kevesebbet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK