Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Németországban 10 órakor érkezett egy fontos makroadat, mely szerint a várakozásokkal ellentétben emelkedett júniusban a legfontosabb német konjunktúra-index, a müncheni Ifo intézet által kiadott index, igaz csak kis mértékű emelkedésről van szó. Az Ifo-index a májusi 114,2 pontról 114,5 pontra emelkedett, miközben a piaci konszenzusok 113,5 pont körülre csökkenést valószínűsítettek. E kedvező adat segíti a DAX mai menetelését.

A vállalati hírek közül kiemelhető a Cap Gemini, mely 4,4 százalékos emelkedésben áll azok után, hogy az Accenture megemelte az idei évre vonatkozó árbevétel és profitvárakozásait is. Továbbá a nyomás alatt álló olajár jót tesz a légitársaságok papírjainak is, a német Lufthansa 2,7, a francia Air France-KLM 4%-os emelkedésben áll. A francia társaság mai menetelését az a hír is segíti, mely szerint a Citigroup tartásról vételre minsősítette fel a társaság részvényeit.

Az angol Berkeley Group 11,3-ot ugrott azok után, hogy profitja 19 százalékkal került feljebb az áprilissal záruló 12 hónapos időszak során. Továbbá a társaság egy 10 éves tervet is elfogadott, mellyel "pénzt szeretne visszajuttatni" a részvényeseinek.

A Stoxx szektorindexei közül az összes emelkedik, melyek közül az autógyártóknak van egy kiváló napjuk. A német autógyártók közül a Volkswagen 3,8, a BMW 4, a Daimler 2,9 százalékkal került feljebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!