Bejött a jóslat: bevörösödött Európa

A várakozásoknak megfelelően eséssel indult a nap a vezető nyugat-európai piacokon.
Szabó Zsuzsanna, 2019. május 29. szerda, 10:08
Fotó: Shutterstock

Az FTSE-100 délelőtt 10 órakor 0,9 százalékos veszteségben állt. A DAX 1, a CAC-40 1,4 százalékkal esik, a Stoxx Europe 600 indexe pedig 1 százalékos mínuszban állt.

A madridi IBEX-35 1,3, a milánói FTSE MIB 1,1 százalékkal gyengült.

Kedden a tőzsdei árfolyamindexek Európában az olasz költségvetési deficit miatt Brüsszel és Róma között éleződő feszültség miatt csökkentek. Sajtójelentések szerint az Európai Bizottság bírságot készül kivetni az olasz kormányra a tervezett költségvetési deficit nagysága miatt. A piaci hangulatra nincs jó hangulat az amerikai-kínai kereskedelmi háború alakulása sem.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK