Az FTSE-100 0,2, a DAX 0,6, a CAC-40 0,3 százalékos emelkedésben volt a nyitást követően nem sokkal. A Stoxx Europe 600 indexe 0,3 százalékkal erősödött.

A periféria indexei közül a milánói FTSE MIB és a madridi IBEX-35 egyaránt 0,3 százalékkal állt a hétfői zárószintje felett a Marketwatch adatai szerint.

A piacbefolyásoló jelentőségű európai makrogazdasági adatok közül kedden a decemberi német inflációs adatok, a decemberi brit inflációs adatok, valamint a decemberi olasz külkereskedelmi mérleg és inflációs adatok jelennek meg.

Hétfőn az ünnep miatt zárva voltak az amerikai piacok, ezért gyér forgalom közepette vegyesen, többnyire veszteséggel zártak a főbb európai értékpapírpiacok.

Kép forrása: Pixabay.com

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!