A páneurópai FTSE Eurofirst 300 index 0,29 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,32 százalék emelkedéssel kezdte a pénteki kereskedést.

Londonban 0,35 százalék erősödéssel nyitott az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 0,25 százalék emelkedéssel kezdett, Párizsban pedig 0,28 százalékkal nyitott magasabban a CAC-40 index.

QP | Quality Placement

Madridban 0,02 százalék, Milánóban 0,16 százalék volt az index kezdeti emelkedése. (Csütörtökön még estek az indexek.)

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 51,69 pontos csökkenéssel, 35 983,77 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,14 százalékkal gyengült - írja az MTI.

Forrás: Stocksnaps

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!