Londonban 0,56 százalék erősödéssel nyitott az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 0,37 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,38 százalékkal kezdett magasabban. Madridban 0,26 százalék, Milánóban 0,38 százalék volt az indexerősödés nyitáskor, az olasz parketten ugyanakkor a nyitást követően hamar elfogyott a lendület, a mutató visszatért a hétfői zárószint környékére.

A pán-európai FTSE Eurofirst 300 index 0,28 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,32 százalék emelkedéssel kezdte a keddi kereskedést.

QP | Quality Placement

Elemzők előzetesen emelkedéssel számoltak.

Képünk forrása: Shutterstock

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!