Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hazai fizetőeszköz az euróhoz képest hirtelen két forinttal, 310 forintra gyengült szerda délelőtt. Az elmúlt napokban féléves csúcson, 307-308 forint között is járt az árfolyam.

Az előző napok erősödése alapvetően annak köszönhető, hogy a piac már elkezdte beárazni az Európai Központi Bank (ECB) lehetséges márciusi bejelentéseit - mondta Csajbók Róbert, az ING Bank devizapiaci üzletkötője a Napi.hu-nak. Ezen kívül tavasszal megkezdődik a "hitelminősítési szezon", amely akár felminősítést is hozhat Magyarország számára.

Az MNB ugyanakkor a 2016-os növekedési célok elérése érdekében inkább a gyengébb forintot tartja kívánatosnak, így Csajbók szerint a szerdai bejelentés egy gyors reakció lehetett a jegybank részéről, hogy a forint erősödését fékezze.

A szakember szerint a következő napokban a 310-312 forintos szintek tűnnek reálisnak, de március 10-ig (az ECB döntéséig) még a piac erősítheti is a hazai fizetőeszközt.

A forint a dollárhoz képest 282,6 forintra, a svájci frankhoz viszonyítva pedig 284,4 forintra gyengült a szerdai kereskedésben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!