Roppant szerény forgalomban 0,6 százalékos pluszban zárt a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe csütörtökön, az előző napi esést követően. A BUX az utolsó percekben meredek emelkedést produkált, így napi csúcson, 17 275 ponton fejezte be a napot.

A csekély érdeklődést jelentő ünnepi hangulatban - és a devizapiaci izgalmak mellett - mindössze 3 milliárd forint körüli értékben születtek kötések a pesti parketten, amelynek a felét az OTP tette ki. Az előző napinál is szerényebb forgalom igencsak hír- és eseménymentes kereskedésben valósult meg, a jelek szerint a sikertelen magyar államkötvény-aukció sem okozott különösebb megrázkódtatást a befektetőknél.

A blue chipek a bankpapír kivételével drágultak - ugyanakkor az OTP-részvény árfolyamát csak az utolsó percekben húzták föl a stagnálást jelentő 3300 forintos szintre.

A Richter 1,3 százalékkal 34 745 forintig erősített, a Mol 0,8 százalékkal 17 725 forintig jutott, míg az Mtelekom értéke 0,2 százalékkal 521 forintra nőtt. A társaság részvényárfolyamát nem viselte meg, hogy az amerikai pénzügyi felügyele (SEC) vádat emelt a Deutsche Telekom a Magyar Telekom, és a magyar társaság korábbi vezetői ellen korrupció gyanújával. Az Egis jegyzése változatlanul 17 500 forinton maradt. Viszonylag jelentős érdeklődés mellett az E-Star ezúttal fél százalékot meghaladó erősödést produkált.

Nagyobb elmozdulások az árfolyamokban csak a kisebb papíroknál voltak tapasztalhatóak, bár a BUMIX-index a BUX-tól elmaradó emelkedéssel állt a kereskedés végén.

A pesti börze a régióban az egyik legjobban szereplő részvénypiac volt; teljesítménye nagyjából megfelelt a jelentősebb nyugat-európai tőzsdék által mutatott emelkedésnek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!