A nap hátralevő részében is többnyire fél-egy százalékos pluszban ingadozott, bár kora délután kicsit megingott a mutató és megközelítette a pénteki szintet is, de azután az amerikai nyitás környékén mégis magához tért. A zárásban több részvény leöntése miatt a BUX megint visszacsúszott kicsit, de így is közel fél százalékos emlekedést tudott összehozni. A 19 milliárd forintos forgalom jó átlagosnak mondható. A négy legfontosabb részvény közül egyértelműen az OTP volt a befektetők kedvence, szinte egész nap folyamatosan emelkedett, és a zárásban már 5880 forintot is megadtak érte, napi maximuma is csak ennél négy forinttal volt feljebb. Végül 2,44 százalékos többletet mutatott a záróára, és a napi forgalom több, mint felét, több mint tízmilliárdot ez a részvény adta. Az FHB lemaradt tőle emelkedésben, 0,88 százalékkal, kilenc forinttal tudott drágulni. A Mol a nap elején és a nap végén szerény mínuszban volt, de a nap nagy részét ez a részvény is 1-2 százalékos pluszban töltötte 23 900 és 24 200 forint között. A zárásban azonban 23 800 forintig esett, ami 35 forintos, egy ezrelékes esés. A Richter szinte az OTP-ével ellentétes pályát írt le, a nap elején 1-1,5 százalékos pluszban forgott, de a végére 37 970 forintig nyomták le az eladók, ami mínusz 0,2 százalék körüli értékvesztés. Rossz napja volt az Egisnek is, három százalékkal lett olcsóbb. A Magyar Telekom egész nap mínuszban szenvedett, végül 7 forinttal, 1,25 százalékkal 551 forintig süllyedt. A kisebb cégek illikvid részvényei gyakorta képesek 4-6 százalékos emelkedést vagy esést összehozni, most is volt jó néhány ilyen, de ezek között is kiugró volt a Pannon-Váltó 15 százalékos zuhanása.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!