A börze 60,7 milliárd forintos forgalmának több mint felét adó Mol-részvények hiába mutattak fel kora délelőtt némi többletet, alapvetően folytatták negatív korrekciójukat. A jegyzés 27 900-on is megfordult, a 28 100 forintos záróár pedig 1,4 százalékkal múlta alul a szerdait. Az ellenkező irányba mozdult ugyanakkor az OTP, a kereskedés elején még bizonytalankodó bankrészvény 2,9 százalékkal 10 350 forintra drágult. Réczey Zoldán, a Buda-Cash elemzője szerint az OTP iránti érdeklődés azzal magyarázható, hogy miután a bank több szempontból hasonló helyzetben van, mint a Mol, a befektetőkben felmerülhetett az olajos sztori megismétlődésének a lehetősége. A Richter szintén a nyertesek közé került, 1,7 százalékkal 36 750 forintra drágult, míg a tőzsdenap legnagyobb részét a piros tartományban töltő Telekom 0,8 százalékkal 988 forintra süllyedt. Az érdemi likviditású papírok között a nagy nyertese címet a Rába érdemelte ki, a gépipari részvény 6,4 százalékkal tovább drágulva 1979 forinton zárt. Az Egis nem követte szektortársát, azaz 0,7 százalékkal 22 250 forintra erősödött, a 2260-on záró FHB 5,1 százalékos erősödése pedig csak részben tudta feledtetni a szerdai zuhanást. A BÉT-en nemrégiben debütált Orco említésre sem méltó, félmillió forintos forgalom mellett folytatta lejtmenetét, a csütörtöki kereskedés 1,4 százalékos mínuszt és 29 000 forintos nap végi kurzust hozott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!