Belehúztak Ázsiában

A tegnapi kedvező európai és amerikai fordulat eredőjeként fellélegeztek az elmúlt napokban nyomás alá kerülő ázsiai piacok is. A kedvező fordulatot az emelkedő nyersanyagárak és a gyengülő dollár is jelzi. A nyersanyagárak emelkedését segítette, hogy a Goldman után a Deutsche Bank is a réz emelkedését favorizálja.
portfolio.hu, 2011. május 26. csütörtök, 08:41
Fotó:

A vezető távol-keleti piacok közül a japán Nikkei 1,5, az ausztrál S&P ASX 200 1,7, a dél-koreai Kospi 2,8 százalékot emelkedett, miközben a kínai Shanghai Composite jelenleg 0,4 százalékos erősödésben áll. A dél-koreai piac felülteljesítését segítette, hogy a helyi fogyasztói bizalmi index három hónapos csúcsra emelkedett. Továbbá a Citigroup és a Credit Suisse is pattanásra számít az elmúlt időszak esései után a koreai piacon.

A Nikkei legnagyobb kapitalizációjú komponensei közül a Canon 5,8, a Softbank 3,3 százalékkal került feljebb. A Canon mai dinamikus felülteljesítését az a hír segítette, hogy a társaság menedzsmentjének a bejelentése szerint a vállalat a saját részvényeinek az 1,2 százalékát tervezi visszavásárolni. Az autógyártók közül a dél-koreai Kia vezette a szektor emelkedését a maga 6,7 százalékos emelkedésével, miután a Moody's pozitív besorolást adott a társaság adósságára, mely egy hamarosan bekövetkező felülminősítést vetít előre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK