A fontosabb mutatók közül az FTSE 100 1,67, a DAX 30 1,71, míg a CAC-40 1,76 százalékos pluszt mutatott. A decemberi határidős aranykontraktus 1 167,80 dolláros új csúcsára ugrottak a bányatársaságok is. A Randgold Resources 5,35, a Fresnillo 4,57, míg a Kazakhmys 3,7 százalékot erősödtek. Jól teljesítettek a ciklikus iparágak vállalatainak részvényei is. A Renault a Credit Suisse alulteljesítőröl felülteljesítőre felminősítését követően 4,5 százalékkal emelkedett. Szektortársai közül a Daimler 2,7, míg a BMW 1,42 százalékot emelkedett. A bankoknak is felfelé áll a zászló, a DAX-on a Deutsche Bank 2,84 százalékos drágulása volt a leglendületesebb, de a brit Barclays is 2,66 százalékos pluszt mutatott. A Cadbury felvásárlása körüli találgatások folytán 1,8 százalékos drágulással új csúcsra 816 pennyre szöktek fel a brit édességgyártó részvényei. A hétvégén ugyanis a Bloomberg arról szerzett tudomást, hogy a Nestlé is mérlegeli, hogy ajánlatot tegyen. Ráadásul a Kraft 16,4 milliárd dolláros készpénzes és részvénycserés ajánlatánál a részvényesek számára előnyösebb lehet a Hershey 17 milliárdos, a Krafténál nagyobb arányban készpénzt tartalmazó ajánlata, de már az olasz Ferrero is jelezte, hogy alkalmasint beszállna a versenybe. Mozgolódás van olajfronton is, miután a Heritage Oil bejelentette, hogy az Enivel aláírt egy kötelező értékű szándéknyilatkozatot ugandai érdekeltségeinek eladásáról, összesen 1,5 milliárd dolláros értékben. A tranzakciót követően a brit olajtársaság a vételár egy részét kifizetné osztalékban. Az Eni részvényei 1,13, míg a Heritage papírjai 2,85 százalékkal drágultak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!