Belerondítottak az elemző művébe, de szereti a Raiffeisent

Az Erste Bank elemzői ugyan csökkentett célár mellett, de változatlanul vételre ajánlják a Raiffeisen részvényeit.
NAPI, 2010. szeptember 23. csütörtök, 10:42
Fotó:

A február elején bejelentett egyesülési szándékkal a Raiffeisen International és a Raiffeisen Zentralbank között és az azt követő volatilis ármozgással csúnyán belerondítottak a korábbi vételi minősítésünkbe - kezdi elemzését a Raiffeisen Bankról az Erste elemzője.

Ők februárban már vételre ajánlották a Raiffeisen International részvényeit, mondván, a piac túlreagálja az egyesülés várható negatív hatásait. Az elemző most megerősítette vételi minősítését. Az elemző szerint a jelenleg 35 eurón álló bankrészvény az elmúlt időszakban felülteljesítő volt, s ez a jó viselkedése meg is maradhat a jövőben.


A korábbi 50 eurós célárat 46 euróra módosította. Az egyesüléssel az eddig kizárólag a közép-kelet európai piacon jelen lévő Raiffeisen International átalakul egy bankká, amely rendelkezik közép-kelet európai kitettséggel is, ugyanakkor a hasonló bankok csoportjában a nagyobb régiós kitettséggel rendelkezők közé fog tartozni - fogalmaz az elemzés. A bankrészvénnyel jelenleg a 2011-re becsült könyv szerinti értékének 0,95-szeresén kereskednek, ami 35 százalékkal elmarad a régiós bankok átlagától, ugyanakkor a „bankok régiós kitettséggel" csoportét 22 százalékkal meghaladja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK