Belga társra talál az Inter-Európa Bank tulajdonosa?

Előzetes tárgyalásokat folytat egy fúzióról a belga Dexia pénzintézet és az olasz SanPaolo IMI - jelentette be közleményében a Dexia, miután a De Tijd belga lap mai száma már előrehaladott tárgyalásokról számolt be.
Szabó Márta, 2004. november 18. csütörtök, 10:45
Fotó:

A főleg az önkormányzatoknak való hitelezéssel foglalkozó Dexia tovább akar terjeszkedni Belgiumon kívül - ahol a piac 20 százalékát birtokolja - , s ehhez vél partnert találni a SanPaolóban. A Magyarországon az Inter-Európa Bank tulajdonosaként jelenlevő olasz bank - hazájában a harmadik legnagyobb - a milánói tőzsde által közzétett közleményében a két bank közti kapcsolatfelvételt a normális gyakorlat részének nevezte.
A Bloomberg által megkérdezett elemzők szerint a Dexia számára nagy előnyt jelentene a Sanpaolo kiterjedt olaszországi fiókrendszere- a torinói bank maga is erős a helyhatóságok finanszírozásában -, a SanPaolo pedig jól járhatna a Dexia nemzetközi hálózatával.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK