Ben Bernanke megmenti az OTP-t

Amíg a dollárgyengülési folyamat kitart a részvénypiacokon is maradhat az optimizmus, így a magyar piacon is.
NAPI, 2010. október 1. péntek, 08:51
Fotó:

Teljesen a külföldi piacok irányítják a magyar tőzsdét: látunk egy kitörési folyamatot Amerikában, ezt próbáljuk követni - vélekedett Farkas Róbert a Strategon vezető ületkötője. A magyar piac ehhez képest kicsit lemaradó, csak egy százalékot emelkedett szeptemberben, meglátjuk, hogy a választás után ez megváltozik-e vagy nem.

A magyar rally nem volt teljesen kiterjedt, nincs szétterült emelkedés. Ez meg tud változni az üzletkötő szerint, elképzelhető, hog az OTP kitörés megmarad és a többiek felzárkóznak.

Amíg az euró/dollár emelkedik, addig nem valószínű, hogy megváltozik a tőzsdék iránya, ha viszont újra erősödni kezd a dollár akkor esés kezdődhet a részvénypiacokon így a BÉT-en is. Valójában tehát ahogy a dollárárfolyam úgy a magyar részvénypiac teljesítménye is Ben Bernanke kezében van.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK