Az 1997-ben alakult ING Befektetési Alapkezelő Zrt. élére 2007-ben érkezett Benczédi. A közgazdász végzettségű, ACI diplomával rendelkező szakember karrierjét 1990-ben pénzügyi vezetőként kezdte a Genius Kft.-nél, ezután 1992-től treasury back office munkatárs a Credit Lyonnais Hungária Rt.-nél. A Westdeutsche Landesbank Rt.-nél 1994-től treasury back office vezető, később senior kötvény- és pénzpiaci üzletkötő volt. Benczédi 1999-ben csatlakozott az ING-csoporthoz, ahol először kereskedési vezető, majd treasury vezető munkakört töltött be igazgatói pozícióban, és 2001-től a bank igazgatóságának tagja, 2005-től pedig az ING kelet-európai kereskedését igazgatja. Az ING IM magyarországi leányának vezetése előtt 2006. július és 2007. március között kis kitérőt tett a Raiffeisen Banknál, ahol a befektetési banki terület kiépítéséért és működtetésért felelt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!