Ahogyan csütörtökön, pénteken is megfordult a 280 forintos szint alatt az euró a bankközi devizapiacon - tájékoztatott Csajbók Róbert, az ING Bank üzletkötője. Délelőtt háromnegyed tíz tájban néhány tíz fillérrel 280 fölött járt az árfolyam, a dollárral 220,90, a 209,40-ig süllyedő svájci frankkal pedig 210,30 forint környékén kereskedtek. A svájci frank az euróhoz mérten gyengült, a keresztárfolyam 1,3370-nél tetőzött, míg az euró/dollár-kurzus 1,27 körül ingadozott délelőtt. A forgalom csendes, és ebben nem is várható változás, hiszen délután nem jönnek makroadatok az USA-ból. Rövid távon némileg még tovább erősödhet a forint Csajbók szerint, de ennek a 278-as szint megálljt parancsolhat, a jövő héten pedig már némi visszarendeződés, azaz 280-285 közötti árfolyam is elképzelhető.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!