Akárcsak tegnap, úgy ma is gyengült valamennyit a forint, azonban a mozgástér továbbra is viszonylag alacsony, hiszen a mai nap alja (299,5) és teteje (300,02) között mindössze 50 fillér van - mondta a Napi.hu érdeklődésére Csajbók Róbert, az ING Bank devizapiaci kereskedője. Bár egyelőre gyenge az év eleji forgalom, van vételi érdeklődés az euró-forint iránt, így elképzelhetőnek tartja, hogy a következő napokban akár a 302-304-is szintig süllyed a hazai fizetőeszköz az euróval szemben.

Ennél nagyobb mozgásra azonban nem számít - kivéve ha valamilyen meglepő hír lát napvilágot. Egyelőre a sajtóban megszellőztetett bankvásárlások (a magyar Erste és a Raiffeisen is gazdát cserélhet) nem rengették meg a piacot. Mozgás hozhat a szerdai KSH ipari termelési adat. A piac ugyanis éves alapon 6,9 százalékos növekedést vár, egy ettől - akár kismértékben is - eltérő adat hatással lehet a forint árfolyamára is.

Reggel 10:20-kor tehát egy euró 300, egy dollár 220,2, egy font 360,7, egy svájci frank, míg a japán jen 2,1103 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!