Az akció során a Level Global Investors, a Diamondback Capital Management és a Loch Capital Management irodáiban foglaltak le iratokat és számítógépeket - írta a Wall Street Journal.


A Levelt és a Diamondbacket egyaránt az egyik legnagyobb Wall Street-i hedge fund, az SAC Capital Advisors volt alapkezelői alapították, s bár az SAC egyelőre nem érintett az ügyben, a házkutatásokat újabbak követhetik.


A hatóságok ugyanis attól tartanak, hogy miután a WSJ múlt pénteken megszellőztette a nyomozati munka fokozását, az érintett alapok és alkalmazottaik esetleg szökéssel vagy a bizonyítékok megsemmisítésével próbálkozhattak volna.


A bennfentes ügyek felgöngyölítésére a tavaly év végén nagy port felvert Galleon-ügy kapcsán fektetettek nagyobb hangsúlyt az amerikai hatóságok.


A WSJ értesülései szerint az elkövetkező hetekben számos vádemelésre lehet számítani bennfentes kereskedési ügyekben, az érintett pénzintézetek közt pedig adott esetben olyan nagyágyúk is megtalálhatók, mint a Goldman Sachs, a Deutsche Bank, vagy éppen a UBS.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!