BUX

Beöntés Amerikában

A fontosnak tartott utolsó fél óra esést hozott az amerikai részvénypiacokon.

NAPI, 2010. december 1. szerda, 08:45

A Dow Jones Ipari Átlag alig valamivel a lélektanileg fontos szintje felett zárt, 11 006 ponton, ez 46 pontos csökkenésnek felel meg, az S&P 500 7 pont mínuszban, 1181 ponton fejezte be a kereskedést. Ami aggasztóbb, hogy az eddig jól teljesítő Nasdaq Composite index egy százalékot meghaladó mértékben esett, 2497 pontra. Az eladók uralták a nap végén a piacot, az összes amerikai részvény közül kétszer annyi árfolyama csökkent, mint amennyié emelkedett.

Nap közben átmenetileg lendületet adott a piacoknak, hogy úgy tűnik, Obama elnök és a szenátus között megegyezés születhet arról, hogy a Bush-éra edókedvezményei nem futnak ki az év végén. Az azt is jelenti, hogy a befektetőknek nem kell piacra dobniuk részvényeiket a miatt, mert attól félnének, jövőre magasabbb adókat kell fizetniük nyereségük után - kommentálta a piac reakcióját az AP hírügynökség.

A makroadatok vegyes jelzéseket küldtek tegnap a befektetőknek, a Case-Shiller Index a lakásárak meredekebb mértékű csökkenéséről adott szám, míg a Conference Board szerint a fogyasztói bizalom novemberben öt hónapos csúcsra ugrott.