Beragadt a forint

A szerda késő délutáni 269-es szinten ragadt be az euró jegyzése és vibrált továbbra is csütörtök délelőtt.
NAPI, 2009. augusztus 27. csütörtök, 10:10

A régióval együtt gyengült a forint is, a kockázatvállalási hajlandóság bizonytalansága miatt hirtelen erősödés nem várható - tájékoztatott Földi Balázs, a Commerzbank treasury üzletágának vezetője. Így inkább óvatos felfelé araszolásra számít a szakember.

A kedvező szerdai adatok ellenére, mindenki Kínára figyel, ahol a kormányzat bejelentette, hogy központilag korlátoznák a beruházásokat, és leépítenék a fölös termelőkapacitást. Ez pedig a világgazdasági helyzet javulása szempontjából kétes hatással bírhat.

Csütörtök délelőtt így egy dollárért 188,90, egy svájci frankért pedig 176,75 forintot kértek a bankközi devizapiacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK