Hétfő délelőtt a pénteki záróértéknek megfelelő, 251,50 forintos szint körül rezgett az euró jegyzése, de később sem igen változott az árfolyam: 251,40-251,90 között alakult, érdemi forgalom nélkül. Az amerikai fizetőeszköz gyengült az euróhoz viszonyítva, a keresztárfolyam délután már 1,4725-nél járt, amivel a zöldhasú forintjegyzése 170,90-re süllyedt. A dollár értékvesztése annak ellenére következett be, hogy több elemző is úgy vélte, immár nem 50, hanem csak 25 bázispontos kamatvágás várható a Federal Reserve nyíltpiaci bizottságának keddi ülésén, márpedig a szerényebb monetáris lazítás némi támaszt is adhatna az amerikai devizának.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!