A hétfői kereskedés végére 18 879 pontig esett a BUX index, ez 0,1 százalékkal volt alacsonyabb a múlt pénteki záróértéknél. A forgalom kimondottan alacsony volt, alig haladta meg az ötmilliárd forintot. Az index egyébként egész nap lemaradóban volt a nyugat-európai piacokhoz képest, majd délután kezdett volna magához térni, azonban az első pozitív exit pollok után rossz hírek érkeztek az olasz választásokról, ami világszerte elbizonytalanította a befektetőket. A késő délutáni hírek ugyanis arról szóltak, hogy a szenátusban többségbe kerülhet Silvio Berlusconi egykori kormányfő pártja, miközben a piacok a baloldal győzelmében reménykedtek. Így a BUX is jócskán visszaesett 18 995 pontos napi maximumához képest.

A magyar részvények közül a Mol volt a nap vesztese, az olajpapírok 1,5 százalékkal 17 490 forintig estek vissza a kereskedés végére. Az OTP eközben 0,2 százalékkal 4730 forintig erősödött, míg a Magyar Telekom 388 forintos árfolyama egy forinttal volt magasabb a péntekinél. A hétfő reggel bejelentett kínai terjeszkedés egész nap felülteljesítővé tette a Richtert, végül 1,1 százalékos javulással 35 125 forinton zárta a napot, míg a szektortárs Egis 18 750 forintos ára 1,3 százalékkal alacsonyabb volt a péntekinél.

A kispapírok közül felfelé a Kulcssoft lógott ki 17 százalékos szárnyalásával, az ellenkező oldalon pedig a Pannonváltó 20 százalékos zuhanását érdemes kiemelni. A részvénykibocsátásra készülő BTel papírjai 7,4 százalékkal ugrottak feljebb, az E-Star viszont a tetemes részvénykibocsátáshoz közeledve 8,3 százalékot bukott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!