Bernanke egyúttal újabb rally-t idézett elő a Fannie és a Freddie háza táján azzal, hogy közölte, "semmi nem történhet" a két céggel, hozzátéve, hogy mind a Fannie Mae, mind a Freddie Mac kellően tőkeerős társaságok. A MarketWatch által idézett Bernanke-nyilatkozat többek között arra is tartalmaz utalást, hogy a rájuk vonatkozó regulációk alapján szolvensnek tekintett, ám tágabb piaci mércével mérve rég bedőltnek tekinthető társaságok fizetőképessége javításra szorul. A Fed-elnökének pár mondata elég volt ahhoz, hogy a befektetők megrohanják a parkettet, és eszeveszett bevásárlásba kezdjenek. A Fannie árfolyama 10,75 százalékkal, a Freddie-é 13,30 százalékkal ugrott meg a New York-i tőzsde nyitása óta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!