Bernanke elhozta az emelkedést

A Fed bejelentésének hatására ledolgozták nap eleji hátrányukat a New York-i tőzsde irányadó indexei, a dollár azonban gyengült.
NAPI, 2010. november 3. szerda, 21:12
Fotó:

A DJIA 0,2, az S&P 50 0,4, a Nasdaq pedig 0,3 százalékos pluszban zárta a szerdai kereskedést, annak ellenére, hogy a Fed döntése előtt még hasonló arányú veszteséget jeleztek a mutatók. A nyíltpiaci tanács 600 milliárd dolláros állampapír-vásárlási programról szóló döntését követően kilőttek a bankrészvények (a szektorindex a legjobban teljesítő volt a Wall Streeten, a maga 1,9 százalékos emelkedésével), de az euró/dollár kurzusa is emelkedni kezdett. A zöldhasú a nap végére 1,41 fölé, a keddi záróértékhez képest 0,7 százalékkal gyengült az euróval szemben. Az arany ennek ellenére 0,7 százalékos mínuszban 1348 dolláron állt meg, ám ennél 18 dollárral lentebb, az 1330-as technikai támaszszintig is megfordult az árfolyam a Fed-bejelentés után.

A blue chipek közül a Cisco teljesített a legjobban, 2,1 százalékkal drágult, míg a Dow nehezéke a Microsoft volt a maga több mint 1 százalékos leértékelődésével. A blue chip index 2008 szeptembere óta nem látott magasságban végzett szerdán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK