Bernanke: nem lesz semmi szigorítás

A túl korai monetáris szigorítás a fellendülést veszélyezteti – kezdte szenátusi beszédét a Fed elnöke, Ben Bernanke. A piacok emelkednek.
Kasnyik Márton, 2013. május 22. szerda, 16:05
Fotó: Napi.hu

A Fed elnöke megnyutatta a piacokat szerdán, nem jelentett be semmiféle szigorítást, és nem is utalt ilyesminek a lehetőségére. Kongresszusi beszédének kritikus megállapítása szerint a törékeny fellendülést veszélyeztetné, ha túl korán kezdenének szigorítani a monetáris politikán. Ebben az értelemben a szigorítás nem csak a kamatszint emelésére, hanem az eszközvásárlások csökkenésére is vonatkozik - Bernanke tehát a különböző véleményeket hangoztató Fed-kormányzókkal ellentétben nem változtatna a jelenleg havi 85 milliárd dolláros ütemben folyó kötvényvásárlásokon.

A piaci reakcióból ítélve is látszik, hogy a hagyományos "galamb Bernanke" reakció érkezett: az S&P 500 és az arany emelkedett, a dollár és az amerikai kötvényhozamok pedig estek a szavak hatására.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

troll, 2013.05.22 19:34

a yenkik sokkal okosabbak, mint európa.

nem véletlen,hogy ők 2,5%-os növekedést produkálnak, miközben európa mély recesszióban van.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

gewinner62, 2013.05.22 16:26

ja nesze semmi fogd meg jól , marad az oldalazás, jó sok stop pedig pápápápápá
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html