A csütörtöki nyitás után 18 922 pontig esett vissza a BUX index, ez 0,8 százalékkal maradt el a szerdai záróértéktől. A forgalom kifejezetten élénk volt, szokás szerint az OTP vezeti a piacot 1,6 milliárd forint feletti üzletkötéssel néhány perc alatt.

A vezető részvények felemás hangulatban kezdték a napot, az OTP például közvetlenül a nyitás után 5000 forint alatt is járt, majd onnan kapaszkodott vissza 5019 forintig, ami azonban még mindig 1,1 százalékkal alacsonyabb volt a szerdai árfolyamnál. A Mol eközben 0,45 százalékos lecsorgást követően 16 475 forintba került, míg a Magyar Telekom 357 forintos szintje öt forinttal maradt el a szerdai utolsó üzletkötéstől.

A gyógyszergyártók lendületét is megakasztották az amerikai híre, hiszen a Richter 0,4 százalékkal 35 150 forintig esett vissza, míg az Egis 19 455 forintos ára 1,7 százalékkal maradt el a szerdaitól.

A hangulatromlás oka elsősorban az volt, hogy Ben Bernanke szerda délutáni beszéde még nem okozott meglepetést, utána azonban a legutóbbi kamatdöntés Fed-jegyzőkönyve már arról tanúskodott, hogy egyre megosztottabbak a döntéshozók a tengerentúlon. A pénzcsap elzárásától való félelem pedig automatikusan a befektetők elbizonytalanodásához vezetett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!