A kora délelőtti, 254,50 körüli euróárfolyam, illetve 9,80 százalék fölötti forintpozíció nagyot változott, az uniós deviza 258,45-ig szaladt fel, a hazai fizetőeszköz jegyzése ezzel a sávközéptől számított 8,47 százalékig esett. A forint gyengítését külföldi, londoni piaci szereplők opciós üzletei kezdték, majd a 256-os szint felett ehhez adódott hozzá a stop-loss-ügyletek hatása, s azt is rebesgetik, hogy többen zloty-pozícióba "ültek át" - tájékoztatott az ING Bank üzletkötője. Fél egy után 257,20/55-ön állt az euró, ami 8,91-8,79 százalékos forintpozíciónak felelt meg. A szakember azt reméli, hogy aki akart, már bevásárolt euróból, így lassan eltűnnek az euróvevők, s a mai árfolyamplafon a 258,50-es szint lehet. Drágult a dollár is, a zöldhasú egységével 220,30/50-en kereskednek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!