A forint pánikszerű csapkodással reagált, a kötvénypiac pedig befagyott az S&P azon lépésére, amellyel - a további leminősítést valószínűsítő negatív kilátás mellett - rosszabb osztályzatot adott Magyarországnak. A hitelminősítőnél már közel vagyunk a bóvlikategóriához - kommentálta az eseményeket Ötvös Mihály, a Commerzbank devizapiaci üzletkötője.


Az euró 314 forint felett, a dollár 239 közelében, a svájci frank pedig 207 forinton tetőzött. Háromnegyed ötkor az euró 311,50, a dollár 236,80, a frank 205,50 forinton állt.

A szakember szerint kérdés, hogy a jelenlegi helyzetben mit lép az MNB, kivár vagy interveniál, bár ha fennmarad az erős euróvételi kedv, egy esetleges beavatkozás sem hozna tartós fordulatot.

Nem valószínű, hogy 315 forint fölé emelkedne az euró jegyzése, a piac ugyanis tart a jegybanki beavatkozástól - vélekedett Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!