Beszakadt a Mol

A kamattartás nem nagyon befolyásolta a piacokat.
Metzinger András, 2008. május 26. hétfő, 16:55
Fotó:

Miután a meghatározó piacok nagy része zárva tartott az ünnepek miatt ami nyitva volt az meg igen szerény növekedést produkált - ezért a BÉT iránymutatás nélkül magára maradva csendesen esett. Pedig az index pozitívan kezdett, majd egy jól látható zuhanás után kezdett negatív oldalazásba. Az MNB rossz inflációs prognózisa egy enyhe esést eredményezett ugyan, de ezt gyorsan korrigálta az index és folytatta csendes lemorzsolódását. Végül az index 22 208 ponton zárt, ami 1,1 százalékos hanyatlásnak felel meg. A forgalom közepesen gyenge volt.

A vezető részvények vegyesen szerepeltek. A blue chipek közül legnagyobb vesztes a Mol lett: az olajpapír árfolyama 2,5 százalékkal 22 300 forintra zuhant. Az Molt az OTP követte, amely aránylag elég erős forgalom mellett 0,7 százalékot veszített értékéből, és 6825 forinton zárt. A Richter 0,3 százalékos süllyedés után 33 800 forinton fejezte be a kereskedést. A vezetőpapírok közül egyedül a Magyar Telekom volt képes erősíteni: a részvény 0,8 százalékos erősödés után 796 forinton zárt.

A kisebb papírok szereplésében is látszott a nagyobb szektortársak viselkedése: az FHB az OTP nyomdokain csúszott lefelé, egészen 3,6 százalékot, ami 1290 forintos záróárat jelent. Az Egis ugyancsak a Richterrel esett, és a 2,1 százalékos hanyatlás után 17 250-en állt meg. A techszektor sem szerepelt kiemelkedően, a Synergon 0,9, míg az Econet 0,8 százalékos süllyedéssel zárt. A nap vesztese az AAA Auto lett 4,2 százalékos zuhanással. A nap nyertese az RFV és a Phylaxia lett 5, illetve 4,8 százalékos emelkedéssel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK