Beszakadt a Richter - hatalmas zuhanás előtt a papír?

Átvitte lefelé az eddig támaszként funkcionáló 39 ezres szintet a Richter részvénye. Ha zárásra sem tud magához térni, akár 32 ezerig eshet.
NAPI, 2011. február 22. kedd, 09:33
Fotó:

Halálmezőbe lépett a Richter árfolyama azzal, hogy a 39 ezres kulcsszint alá, 38 790 forintra esett ma délelőtt. Ha ez a 39 ezres szint zárásban is letörik, akkor nyugodtan jöhet az esés első körben 36 ezerig. Ez nem tűnik erős támasznak, így a 32 450 forintnál húzódó erős támaszt is elérheti, amit egy Fibonacci szint ad - vélekedett Nyári Zsolt a KBC üzletkötője. 

A Richter volt a legjobb papír a kilábalásban, így könnyen lehet, hogy ő lesz az első papír, aki visszarendeződik, hogyha fordul a hangulat, vagyis lefelé is vezető lehet.

Ahhoz, hogy a pesszimista szcenárió megvalósuljon legalább egy százalékkal a 39 ezres szint alatt kell zárnia, s a letörés akkor lenne "szabályos", ha társulna hozzá forgalom is.

Más, ugyancsak a technikai elemzés eszköztárába tartozó nézetek szerint legalább 3 százalékkal el kell távolodnia az árfolyamnak a letörési szinttől, illetve minimum három napig az alatt kell tartózkodnia, hogy letörésről lehessen beszélni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK