Ma különösebb árfolyambefolyásoló hír vagy adat nem látott napvilágot, de mégsem meglepőek ezek a mélységek - kommentálta az eseményeket a Napi Gazdaság Online-nak a Commerzbank szakértője. Hozzátette: a tegnap bemutatott, 65 milliárd eurós spanyol megszorító csomag részleteit ma ismertetik a tartományi vezetőkkel. Ha ott zöld utat kap, az is csak legfeljebb mérsékelten pozitív hatása lehet az euróra, komolyabb ellenállás esetén viszont további mélypontok jöhetnek a keresztárfolyamban.

A CIBC devizapiaci stratégája a MarketWatchnak azt mondta, hogy a piac a pénteki olasz állampapír-aukció előtt idegesen várakozik. Eközben újra emelkedésnek indultak a korábban lefelé korrigáló spanyol és olasz államkötvény-hozamok, de az is a dollár - és a jen - felé hajtja a befektetőket, hogy a Fed legutóbbi kamatdöntő üléséről kiadott jegyzőkönyv sem tükrözi azt, hogy az amerikai jegybank egyhamar további monetáris élénkítést hajtana végre.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!