Egész nap elég rossz volt a hangulat a világ tőkepiacain, de délutánra még azon is sikerült rontani. A vezető nyugat-európai tőzsdék fél és egy százalék közti mínuszt hoztak össze a BÉT zárására, de Amerika is rosszul viselte, hogy a használt lakások értékesítésére vonatkozó forgalmi adatok azt mutatták, hogy messze még a hitelválság vége. A BUX lendületes zuhanással nyitott, majd tulajdonképpen az egész napot negatív oldalazgatással töltötte. A BUX végül 3 óra körül, amikor már sejteni lehetett a rossz amerikai makrokat, kezdett újabb lejtmenetbe, és végül 22 461,6 ponton zárt, ami 1,3 százalékos veszteséget takar, közepesen gyenge forgalom mellett. A vezető részvények vegyesen szerepeltek, de erősíteni egyik sem tudott. A legrosszabbul az OTP járt, amely 3,5 százalékos zuhanás után 6873 forinton landolt. Miután a bankpapírban van csak jelentős forgalom egy ideje, pénteken nagyjából a kereskedés négyötödét vitte, így sokkal jobban ki van téve a nemzetközi hangulatváltozásnak, és az eladói túlnyomás sokszor legyőzi a fundamentumok indokolta árfolyam korlátjait. A második legrosszabbul teljesítő blue chip a Mol lett, amelynek 22 870 forintos záróára 0,6 százalékos hanyatlást mutat. A Richter 0,2 százalékot veszített értékéből, így 33 905 forinton zárt. A Magyar Telekom aránylag jól bírta a sarat; a 790 forintos záróár megegyezik a csütörtöki záróértékkel. Az FHB az OTP példáját követve 1,3 százalékot süllyedt, míg az Egis 0,4 százalékkal lett olcsóbb. A kisebb papírok közül a nap nyertese a Danubius lett, amely 1,4 százalékkal tudott emelkedni, ezt követte az Econet 0,7, a Pannergy 0,6 és a Fotex 0,6 százalékkal. A nap vesztese az AAA Auto lett 5,6 százalékos bukással.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!