A BUX 2,1 százalékos csökkenéssel 22 538,53 ponton landolt, így a BÉT indexe tempósabban esett, mint a nyugat-európai és a tengerentúli mutatók.

A BUX-ot főként a 3,4 százalékkal 5100 forintra zuhanó OTP rántotta le, amivel az egész nap a piros tartományban forgó bankpapír - 10,5 milliárdos forgalom mellett - napi minimumán zárt.

Hajszálra ugyanakkora - 2-2 százalékos - mínuszt hozott össze a Mol és a Richter, így az olajpapír 20 450, a gyógyszerrészvény 46 055 forintra esett.

A Telekom jóval kisebb, 0,5 százalékos gyengüléssel megúszta, így 670 forinton zárt, ami ahhoz képest, hogy fél órával a kereskedés vége előtt még bő 2 százalékos veszteségnél tartott, szép teljesítménynek is minősíthető.

Az Egis a nagyobbik szektortárshoz hasonló teljesítményt produkálva 20 490 forinton várja a szerdai nyitást, miközben az FHB az OTP-hez mérten kevesebb mint feleakkora, másfél százalékos veszteséget produkálva 1173 forinton landolt.

A Danubius szokatlanul nagy, több mint 25 millió forintos forgalom mellett 2,4 százalékkal 4300 forintra drágult. Igaz, ennek oroszlánrésze egyetlen, ötezer darabos kötésben - 21 millió forint értékben - a hétfői záróáron született.

A pluszban nyitó Appeninn-részvények 1,4 százalékkal estek, amiben az általános lejtmenet mellett közrejátszhatott, hogy a PSZÁF tiltott piacbefolyásolás miatt ötmilliós bírságot szabott ki a cég egyik leányvállalatának vezetőjére.

A nap nyertese két szerény forgalmú papír lett: az Elmű egy nap végi, egyetlen részvényre szóló kötésnek köszönhetően 5,4 százalékkal 28 580 forintra ugrott, míg a Freesoftot 2,3 százalékos mínuszból rántották fel 4,1 százalékos pluszba, ami 2289 forintos záróárat eredményezett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!