Beszakadt az OTP és a Mol a nyitáskor

Jelentős gyengüléssel kezdte a keddi kereskedést a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, mely elsősorban a két legnagyobb papírnak köszönhette teljesítményét. A Mol a hajnalban közölt kiábrándító eredmények, az OTP pedig az általánosan romló hangulat áldozata lett.
Beke Károly, 2013. február 26. kedd, 09:34
Fotó: Napi.hu

Nem sokkal a keddi nyitás után 18 580 ponton állt a BUX index, ez 1,3 százalékkal volt alacsonyabb az előző napi záróértéknél. Egyelőre a forgalom is kimondottan élénk, hiszen az OTP több mint 1 milliárd, a Mol pedig 400 millió forint értékben cserélt gazdát a nyitás után.

A vezető részvények felemás teljesítményt nyújtottak, főleg a két legnagyobb bukásának volt köszönhető a rossz hangulat. Az OTP az olasz választáson kialakuló patthelyzet miatti romló nemzetközi hangulatban 2,1 százalékos bukással kezdett, így 4629 forintot ért, míg a Mol a hajnalban közölt gyenge negyedik negyedéves eredmények után 1,7 százalékos eséssel 17 200 forinton kezdte a kereskedést. Közben a Magyar Telekom minimális mértékben gyengült, 387 forintot adtak érte.

A gyógyszergyártók közül a Richter 0,4 százalékos lecsorgás után 35 000 forintot ért, míg az Egis 18 610 forintos árfolyama 0,75 százalékkal maradt el a hétfő délutánitól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK