Beszállt a BÉT-be az Erste Bank

Az Erste Bank Hungary Zrt. megvásárolja a Budapesti Értéktőzsde Zrt. 2,32 százalékos tulajdonrészét az ING Bank N.V. Magyarországi Fióktelepétől - adta hírül a bank.-
Napi.hu, 2016. május 31. kedd, 10:14
Fotó: Napi.hu

Az Erste Bank leányvállalata- az Erste Befektetési Zrt. - révén az egyik legnagyobb és legaktívabb brókercég a Budapesti Értéktőzsdén.

Elkötelezettek vagyunk a tőzsde meghirdetett stratégiájában, melynek révén számos újítás bevezetésére kerül, amelyek a hazai tőkepiac fejlesztését szolgálják, és amelyek megfelelő ösztönzőket biztosítanak a hazai tőzsdei kibocsátók és befektetők számára. Emellett a piaci súlyunkból adódóan a létrejövő tulajdonszerzést stratégiai befektetésnek tekintjük- mondta Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója a tranzakció kapcsán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK