Beszólt a Moody's is - zuhan az árfolyam

Több mint 8 százalékkal zuhantak a Peugeot részvényei a hírre, miszerint a Moody's kilátásba helyezte a cég leminősítését.
NAPI, 2012. július 13. péntek, 12:45
Fotó: Napi.hu

A Moody's pénteki bejelentése szerint felülvizsgálat alá helyezte, s várhatóan lerontja majd a Peugeot SA hiteleinek jelenlegi Ba1-es besorolását - tudósít a Marketwatch. A lépést a hitelminősítő szerint az autógyártó cég jelenleg is gyenge és egyre romló kilátásokkal rendelkező európai kapacitáskihasználtsága indokolta. A hitelminősítő szerint a cég működése hatalmas kihívásokkal szembesül, s ez nyomás alá helyezi a finanszírozási helyzetét. Tekintve, hogy a társaságautógyártó részlege jelenleg megengedhetetlenül magas mértékkben termeli a veszteséget, a pénzügyi helyzet további romlása várható az év hátralévő részében. A bejelentést követően a részvényárfolyam 8,9 százalékkal zuhant, majd innen egy százalékkal tudott korrigálni felfelé.


A Peugeot SA tegnap jelentette be, hogy elbocsátja több, mint 100 ezer franciaországi alkalmazottjának mintegy tizedét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK