A pesti börzét úgy tűnik sokkolta a keddi 9000 pont alatti zárás, azóta töretlenül emelkedett a BUX. Csütörtökön közel 100 pontos sávban mozgott a mutató, ám a napi minimum is közel 80 ponttal volt a szerdai záróérték felett. A közel 10,8 milliárd forintos forgalomból majdnem hatmilliárdot a Mol-papírok feletti kötések adtak, az olajpapír árfolyama 1,7 százalékkal 6 330 forintra ugrott. A Matáv és az OTP árfolyama 1,8, illetve 1,9 százalékkal nőtt, így előbbi 829, utóbbi pedig 2 660 forinton zárt. Az élbolytól kissé lemaradt a Richter kurzusának 1,4 százalékos növekedése, ám a gyógyszeripari részvény így sem panaszkodhat a 21 800 forintos árszintre. A kisebb súlyú részvények közül az Egis - felülmúlva a nagy testvér produkcióját - 2,5 százalékkal hízott, és 8 300 forinton zárt, a BorsodChem azonban szembehaladt a forgalommal, 2,6 százalékos zuhanás után a 13 000 forintos határon állt meg a kurzusa.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!