Minimális, kevesebb, mint 3 milliárdos forgalom mellett mindössze 16 pontot, azaz 0,2 százalékot esett a BUX pénteken, végül 7 058,38 ponton zárta a hetet. A vezető részvények közül a Matáv volt a legkelendőbb, ám a távközlési papír forgalma sem érte el az 1 milliárd forintot, végül 2,3 százalékos esés után 779 forinton zárt. A blue chipek közül a Mol és az OTP-papírjai tudtak erősíteni. Az olajipari cég kereskedés után jelentette be, hogy legfeljebb alaptőkéje 10 százalékának mértékéig sajátrészvény-vásárlásra adott megbízást. A bennfentesek valamit megsejthettek a tranzakcióból, mert a társaság papírjának árfolyama 0,8 százalékkal erősödött és 4 435 forinton zárt. A hitelintézet részvényeinek kurzusa 1,1 százalékkal nőtt, így 2 040 forinton fejezték be a pénteki kereskedést. A gyógyszeripar részvényei is estek, ám míg a Richter-papír árfolyama 0,6, addig az Egis 1,6 százalékkal gyengült, így előbbi 13 000, míg utóbbi 12 500 forinton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!