A legnagyobb forgalmú részvény, a Matáv a vesztesek listáján is előkelő helyet szerzett: a távközlési cég papírjai közel 2,5 százalékos eséssel 840 forinton landoltak. Nagyot estek a gyógyszergyártók részvényei is: a Richter 2,3 százalékkal 21 100-ra, az Egis 3,9 százalékkal 8 090 forintra hanyatlott. Az OTP sem aprózta el, az 1,7 százalékos veszteség 2 571 forintos záróárat eredményezett, míg a legkevesebbet a Mol bukta, az olajpapír jegyzése 0,6 százalékos süllyedéssel 6 115 forinton állapodott meg. Az említésre méltó forgalmú részvények közül csak az Antenna drágult, nem egészen fél százalékkal 2 285 forintra, míg a legizmosabb, 4,4 százalékos mínuszt az 1 405 forinton záró Pannonplast produkálta. Az elmúlt napokban jól teljesító Graphisoft is délnek vette az irányt, a hét első napját 3,7 százalékos veszteséggel befejező tech-papír 1 242 forinton várja a keddi nyitást. A Brau-papírokra nem született kötés, miután a felügyelet 30 napra felfüggesztette a Brau-részvényekre tett nyilvános vételi ajánlat jóváhagyására irányuló eljárását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!