Csendes napot zárt a Budapesti Értéktőzsde pénteken, alig 4,3 milliárd forint értékben születtek kötések. Az irányadó mutató, a BUX alig 50 pontos sávban mozgott, nap végére 20,62 pontos, vagyis 0,26 százalékos csökkenést követően 8 032,64 ponton zárt. A hetet tekintve azonban így is 1,1 százalékos növekedést könyvelhetett el az index. A vezető részvények közül a csütörtökön komoly értékvesztést elszenvedett Mol-papír árfolyama pénteken korrigált: 0,9 százalékkal 5 245 forintra nőtt. A Matáv kurzusa azonban nem volt ilyen szerencsés, hisz 0,9 százalékos esést követően négy forinttal a nyolcszáz forintos határ alá került. Az OTP 0,8 százalékot veszített értékéből, árfolyama így 2 315 forintra módosult. Több mint egymilliárd forintos forgalom után a Richter jegyzése a csütörtöki zárószinten, azaz 17 600 forinton nyugodott meg. A szektortárs Egis kurzusa viszont 0,3 százalékkal 8 005 forintra esett vissza. A Humet folytatta tovább az előző napok lejtmenetét, kétszázalékos értékvesztés után 150 forinton kötötték felette az utolsó üzletet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!