A mai nap híre, miszerint a Vivendi könyvelői szabadon értelmeztek volna egy másfél milliárd eurós tételt, alapvetően meghatározta a telekomcégek papírjainak megítélését. Nem csoda tehát, hogy a blue chipek közül a Matáv bukott a legtöbbet: részvényének árfolyama 4,0 százalékkal kereken 800 forintra zuhant. A Mol-papír 3,5 százalékos zuhanást követően 4 605 forintos kurzuson zárt. Az OTP "szokás szerint" a legnagyobb forgalmú papír volt: a teljes piaci forgalom közel 44 százalékát a bankrészvények adás-vétele tette ki. A hitelintézet papírjai végül 2,2 százalékos gyengülés után 2 036 forinton fejezték be a napot. Szokatlan érdeklődés mutatkozott az Egis-részvények iránt: több, mint 200 millió forint értékben kötöttek rájuk üzleteket. A papír értéke 2,6 százalékkal 14 020 forintra csökkent. A Richter egyharmad százalékos gyengüléssel megúszta, az esést a dollár erősödése is fékezhette. A nap végére a részvény árfolyama 14 500 forintra módosult. Kimaradtak az általános besszből, sőt, jelentősen erősödtek a vegyipari vállalatok papírjai: a TVK-részvények 7,43 százalékkal érnek többet, mint tegnap záráskor, tehát 4 760 forintot kóstál egy darab, a BorsodChem pedig 2,15 százalékkal erősödött, zárókurzusa így 5 000 forint lett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!